Tečaj hrvatskog znakovnog jezika (HZJ)

UPISI SU OTVORENI – Upišite se na tečaj hrvatskog znakovnog jezika!

Želite se upisati na tečaj hrvatskog znakovnog jezika? Sad imate priliku!

Vršimo upise u u 1. semestar i 4. semestar tečaja hrvatskog znakovnog jezika!
Prvi semestar tečaja provodit će se u Zagrebu, Splitu i Varaždinu.
Četvrti semestar provodit će se u Zagrebu, Splitu, Varaždinu, Osijeku i Vinkovcima.

Prijave su otvorene od 06. do 26. rujna 2021., a prijaviti se možete isključivo elektroničkim putem – ispunjavanjem prijavnica koje se nalaze niže na ovoj stranici. Nastava počinje 4. listopada 2021. godine.

Za detaljnije informacije javite se na tecajhzj@dodir.hr ili nazovite na 091 3821 924.

 


Upiši se u 1. semestar tečaja HZJ-a

Fill out my online form.

Upiši se u 4. semestar tečaja HZJ-a

Fill out my online form.

Dođi učiti HZJ!

Edukacijski program za tečajeve hrvatskog znakovnog jezika (HZJ) započeli smo provoditi davne 1998. godine, a kroz Dodirove tečajeve prošlo je više od deset tisuća pojedinaca!

Broj zainteresiranih i upisanih polaznika u stalnom je porastu, te se Tečaj danas provodi u čak pet gradova u Hrvatskoj: Zagrebu, Varaždinu, Splitu, Osijeku i Vinkovcima.

Dvogodišnji Tečaj nastao je djelovanjem skupine gluhoslijepih i gluhih entuzijasta – izvornih znakovatelja, koji su nakon školovanja u Švedskoj ( Vastanviks Folkhogskola) i USA (Gallaudet University) postali prvi educirani instruktori HZJ-a.


Tečaj znakovnog jezika u Savezu Dodir

Tečaj HZJ-a traje dvije akademske godine i sastoji se od četiri semestra. Za upis u svaki sljedeći semestar potrebno je uspješno položiti prethodni. Po završetku tečaja polaznik stječe Svjedodžbu o poznavanju hrvatskog znakovnog jezika.

Obavijest o terminima upisa i pohađanja tečaja objavljuju se početkom rujna. Provedba Tečaja započinje u prvom tjednu listopada.

Za detaljnije informacije i upite javite se na e-mail adresu.


Dodirov Tečaj znakovnog jezika – uspješno proveden projekt

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u svom je Izvješću o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora u 2011. godini, naveo naš Tečaj HZJ-a kao jedan od primjera uspješno provedenih projekata financiranih iz javnih izvora. To je velika čast za Dodir, koji je stvorio prvi kurikulum za tečaj hrvatskoga znakovnog jezika i u skladu s njim izdao prvi udžbenik hrvatskoga znakovnog jezika, Znak po znak 1, 2 i 3.

Više možete naći na str. 10 i 11 Priloga 1 (str. 91-92 dokumenta u PDF-u) samog Izviješća, na internetskoj stranici:
http://www.uzuvrh.hr/userfiles/file/IZVJEŠĆE%202011.pdf

 

Current template:page.php