Aktivno ljeto u Dodiru – Posjet Gradonačelnika grada Zagreba Savezu Dodir

Dana 8. kolovoza 2014. Savez Dodir posjetio je gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom gospođa Višnja Fortuna te predstavnici Gradskog ureda za zdravstvo i Skupštine Grada Zagreba. Predsjednica Saveza, Sanja Tarczay upoznala je prisutne o dosadašnjim uspjesima, planiranim aktivnostima u sklopu obilježavanja 20 godišnjice Dodira, o provedbi novog pilot projekta ali i skrenula pozornost na još uvijek sveprisutnu marginalizaciju gluhoslijepih osoba u Hrvatskoj.


Gradonačelniku je ovom prigodom predstavljena želja Saveza da upravo on postane novi Ambasador Humanosti Saveza Dodir za narednu godinu dana, što je gospodin Milan Bandić rado prihvatio.


U svom kratkom obraćanju gradonačelnik je obećao podržati izgradnju Centra Dodir, jedan od najvažnijih projekata Saveza Dodir.


Nadalje, uz potporu pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom gospođe Višnje Fortuna potvrdio je podržati i inovativan projekt “Uvođenje usluge osobnog prevoditelja za djecu vrtičke dobi“ čime će se eksperimentalno, trogodišnjoj djevojčici u Dječjem vrtiću “Mali Princ” u Zagrebu, olakšati svakodnevne aktivnosti i osnažiti njena participacija među vršnjacima. Ovo je prvi projekt ovakve vrste u RH i stoga izrazito značajan svima.

Current template:single.php