COVID-19: Odluka HSGsO Dodir o upućivanju djelatnika na rad od kuće

19.03.2020.donesena je Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja

Temeljem koje predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir 20. Ožujka 2020. donosi 

Predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir 20.ožujka, 2020. donosi

Odluku o upućivanju djelatnika na rad od kuće.

Ovom Odlukom uređuje se rad od kuće i osigurava kontinuirano obavljanje poslova zbog izvanredne situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa COVID-19

Djelatnici koji rade na poslovima Prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika obavljati će samo hitne i neodgodive poslove pružanja usluga prevođenja u javnim ustanovama, pridržavajući se uputa Stožera civilne zašite Repubike Hrvatske. Kontakti s korisnicima biti će organizirani na daljinu putem računala,mobitela ili faxa.

Svi ostali djelatnici obavljat će poslove svog radnog mjesta od kuće kako bi se nastavio kontinuirani rad na provođenju planiranih aktivnosti Saveza.

Svi djelatnicii dužni su svaki radni dan biti dostupni poslodavcu, drugim zaposlenicima odnosno korisnicima putem elektroničke pošte i telefona u svom radnom vremenu te davati povratne informacije svom neposrednom voditelju. Svi zaposlenici su se dužni po pozivu poslodavca odazvati i pristupiti u sjedište poslodavca radi obavljanja nužnih i neodgodivih poslova za koje poslodavac ocijeni da se ne mogu obaviti od kuće.

Ova odluka stupa na snagu 20. ožujka 2020. i vrijedi do drugačije odluke poslodavca.

Current template:single.php