Dodirova interaktivna bajka na znakovnom jeziku, na festivalu dječje knjige

U sklopu 8. Festivala dječje knjige zaposlenice i suradnice Dodira, Tajana Uzun, Jelena Matić, Ana Jakopović i Ana Marija Babojelić predstavile su DVD “Kraljevna na zrnu graška”, bajku Hansa Christiana Andersena i za mališane zagrebačkih osnovnih škola izvele zanimljiv isječak spomenute bajke.


“Kraljevna na zrnu graška”, prva je bajka ikad izvedena na hrvatskome znakovnom jeziku, a ujedno i prvi edukativni materijal koji mogu razumjeti i gluha/gluhoslijepa djeca, osmišljena u Savezu Dodir s ciljem osnaživanja participacije, socijalizacije i inkluzije gluhe/gluhoslijepe djece te podizanja svijesti, razumijevanja i tolerancije šire čujuće okoline naspram ovoj osjetljivoj i često marginaliziranoj skupini najmlađih.


Bajka je zanimljiva i čujućoj djeci, uvodeći ih u jedan, posve drugačiji, svijet upoznavanja i usvajanja osnova različitih načina komunikacije gluhih/gluhoslijepih osoba.


Prihvaćenost bajke, ali i prikazanog isječka, dokazao je i jučerašnji dugotrajni pljesak zagrebačkih mališana – naravno onaj na znakovnom jeziku. ☺ 

Current template:single.php