Dodirovci u bolnici Sveti Duh!

Program Zagreb zdravi grad II ide i dalje! S ciljem osvješćivanja što većeg broja zdravstvenih djelatnika o gluhoslijepoći i brojnim problemima s kojima se susreću gluhoslijepe osobe, zajedno sa našom suradnicom, med. sestrom Marijom Škreb održali smo 19.11.2013. stručno predavanje u KBC Sveti Duh.


Zdravstveni djelatnici pokazali su veliki interes za naše predavanje te su sa zanimanjem slušali predavanje o gluhoslijepoći, a poseban interes pokazali su za dio predavanja o načinima komunikacije sa gluhoslijepim osobama. Koordinatorica Centra za prevođenje HZJ podijelila je sa liječnicima i medicinskim sestrama vlastita iskustva, ona pozitivna, ali i ona negativna tijekom prevođenja u zdravstvenim ustanovama te ih upozorila na često loše postupanje sa gluhoslijepim pacijentima. Mnoge gluhoslijepe osobe odgađaju odlazak kod liječnika zbog ne razumijevanja, često se oslanjaju na svoje prevoditelje da odrade razgovor s zdravstvenim osobljem, boje se postaviti pitanje. Našim predavanjem zdravstveni djelatnici dobili su osnovno znanje kako pristupiti gluhoslijepoj osobi te kako pokušati ostvariti kontakt s njom. Također su pokazali veliki interes za učenjem znakovnog jezika te se nadamo da ćemo među sljedećim tečajevcima imati više zdravstvenih djelatnika.


Na kraju, želimo reći jedno veliko hvala med. sestri Mariji Škreb koja je kao gost predavač uvelike podigla kvalitetu našeg predavanja iznoseći svoja iskustva iz prakse.Program Zagreb zdravi grad II provodi se uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Current template:single.php