Europa bez barijera – obilježen Dan osoba s invaliditetom

Brussels, 2-3.12.2014.

Europska komisija, u suradnji s European Disability Forumom, organizacijom konferencije na temu “Gradimo zajedno Europu bez barijera” obilježila je Dan osoba s invaliditetom.

Osobe s invaliditetom, reprezentativne organizacije, donositelji odluka, pružitelji usluga te ostali sudionici konferencije razmijenili su svoja znanja, iskustva i ideje usmjerene u stvaranje Europe bez barijera, koja osigurava potpunu socijalnu uključenost osoba s invaliditetom u društvo, a naglasak u stvaranju bolje budućnosti stavlja na dva važna segmenta socijalne uključenosti – zapošljavanje i dostupnost.


 

I ove je godine Europska komisija dodijelila “Access City Award”, prestižnu europsku nagradu za gradove koji su najprilagođeniji osobama s invaliditetom i starijim osobama, a švedski grad Goteborg izabran je kao ovogodišnji pobjednik među više od 100 nominiranih gradova.

Osim sudjelovanja na konferenciji u Belgiji, dr.sc. Sanja Tarczay, kao predsjednica Europske unije gluhoslijepih osoba (EDbU), u individualnim sastancima ostvarila je uspješne kontakte s predstavnicima Europskog parlamenta te ispred EDbU, a zajedno sa 8 drugih organizacija sličnih profila, potpisala “Sporazum o suradnji” Europske platforme gluhih, nagluhih i gluhoslijepih osoba. 

Current template:single.php