„Gradski prozori u prirodu – Modernizacija II“ – plan upravljanja Značajnim krajobrazom Savica

„Gradski prozori u prirodu – Modernizacija II“ – plan upravljanja Značajnim krajobrazom Savica

 

Početkom ožujka 2019. javno smo predstavili EU projekt „Gradski prozori u prirodu – Modernizacija II“, čiji je nositelj Grad Zagreb, a kojem smo se uz JU Maksimir, udrugu Biom te udrugu Vjetar u leđa pridružili kao partner, dok je Ustanova ZOO Zagreb suradnik projekta.

Uz predstavljene projektne aktivnosti vezane uz park Maksimir, dodatnim se aktivnostima planira izraditi i Plan upravljanja Značajnim krajobrazom Savica te osigurati dio posjetiteljske infrastrukture na ovom zaštićenom prostoru.

Savica, kompleks močvarnih staništa s lijeve obale rijeke Save na području Grada Zagreba, od iznimno velike vrijednosti za zaštitu prirode, posebice ptica. Krajobrazne vrijednosti Savice jedinstvene su i značajne na razini Grada Zagreba. Više detalja o tome ka oi o cijelom projektu na ovom linku.

Podsjećamo, projekt je započeo 1. listopada 2018., a završit će 31. prosinca 2021. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 34.916.730,32 kn, a bespovratna sredstva su dodijeljena u iznosu od 13.982.257,30 kn.

 

Current template:single.php