Informativna srijeda o gluhosljepoći

Kao nastavak uspješne suradnje s Gradskom knjižnicom na Starčevićevom trgu u Zagrebu, a u sklopu sastanaka “Informativne srijede” – koji se redovito odvija u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mlade Knjižnice – dana 6. veljače 2019. Tajana Uzun održala je predavanje o gluhoslijepim osobama za knjižničare-informatore iz ZG knjižnica.


Tema predavanja bila je gluhosljepoća kao zasebno oštećenje, gluhoslijepe osobe, načini njihova komuniciranja i kretanja. Puno pažnje pridodano je znakovnom jeziku i važnosti podizanja svjesnosti o kulturi gluhih/gluhoslijepih osoba.


Koncept “Informativne srijede” – redoviti sastanci knjižničara-informatora iz zagrebačkih narodnih knjižnica – nastao je još 1950. i kao takav živi do danas uz proširen karakter. Druženje okuplja stručnjake za određena područja kulture, znanosti i umjetnosti, predstavljaju se razni opusi knjižničarske struke, organiziraju posjeti kulturnim institucijama, knjižnicama raznih vrsta te upoznaje s novostima u informatizaciji knjižnica.

 

Current template:single.php