Javne prezentacije HUGSO Dodir

svibanj – rujan 2008.

Kako bi za potrebe gluhoslijepih osoba senzibilizirala širu javnost, ali i stručnjake iz raznih područja s kojima gluhoslijepi dolaze u kontakt, Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir pokrenula je i izvodi sljedeća tri projekta u većim gradovima Hrvatske: Varaždinu, Čakovcu, Rijeci, Sisku, Karlovcu i Puli.


1. Projekt Kroz toleranciju različitosti do razvoja zajednice se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

U svakom gradu Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir organizirala je okrugli stol namijenjen stručnoj javnosti i javnu prezentaciju za šire pučanstvo putem info-pulta u središtu grada. Teme su bile vezane uz jezik, kulturu i potrebe gluhoslijepih osoba i problem ozakonjenja prava gluhoslijepih osoba na prevoditelje.

 

2. Projekt Poticanje volonterizma u radu s gluhoslijepim osobama putem javnih prezentacija se provodi uz financijsku potporu Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah.

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir organizirala je javnu prezentaciju za šire pučanstvo putem info-pulta u središtu grada. Predstavljena je uloga volontera u okviru Službe podrške udruge Dodir.

 

3. Projekt Unapredjivanje ostvarivanja prava pacijenata s gluhosljepoćom na komunikacijsku pristupačnost se provodi uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir organizirala je predavanje za medicinske sestre, bolničare i liječnike u većim bolničkim centrima. Osoblje bolnice je upoznato s gluhosljepoćom i načinima komunikacije s pacijentima s gluhosljepoćom.

Current template:single.php