Konferencija Suvremena služba podrške za starije gluhoslijepe osobe – put prema kvalitetnijoj starosti

 

Konferencija "Suvremena služba podrške za starije gluhoslijepe osobe – put prema kvalitetnijoj starosti" za širu i stručnu javnost održati će 30.09.2009.

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir od srpnja 2008. godine provodi projekt pod nazivom "Home-instructors – inovativan model podrške osobama s dvostrukim senzoričkim oštećenjem (oštećenjem vida/sluha) starije životne dobi" pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Svjetske banke (The World Bank).

Projekt uključuje najranjiviju skupinu unutar populacije gluhoslijepih osoba, a to su osobe starije životne dobi. Prema statističkim pokazateljima izmedju 3.8 i 6.8% osoba iznad 80 godina pati od visokog stupnja oštećenja vida i sluha te pripada pod definiciju gluhosljepoće.


Završnu aktivnost projekta predstavlja dvodnevna konferencija.

Prvi dan Konferencije namijenjen je za same korisnike i održati će se 29.09.2009. u prostorijama udruge, Remetinečki gaj 14, dok je drugi dan, 30.09.2009., namijenjen za užu i širu stručnu javnost i održati će se u Four Points Panorama hotelu, Trg Krešimira Ćosića.

Current template:single.php