Kroz toleranciju različitosti do razvoja zajednice

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir, uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, provodi projekt pod nazivom "Kroz toleranciju različitosti do razvoja zajednice".

 

Projektom se želi potaknuti razvoj civilnog društva kroz edukaciju građanstva o zasebnoj kulturi gluhoslijepih i gluhih osoba te njihova uključenost u sve aspekte društvenog života na jednakopravnoj osnovi kao i promicanje multikulturalnosti na lokalnoj i nacionalnoj razini. Korisnici projekta su, u jednakoj mjeri gluhoslijepe i gluhe osobe koji su sami inicijatori pojedinih aktivnosti usmjerenih promicanju svoje kulturno-jezične manjine te povećanju samozagovaranja i samozastupanja; i gradjani kojima će se ponuditi informacije u svrhu usvajanja dodatnih znanja i vještina, a koje će unaprijediti zajednicu u cjelini i tako dovesti do ravnopravnosti i poštivanja multikulturalnosti.

 

Projekt će se provoditi u Varaždinu, Karlovcu i Puli – kroz organiziranje javnih akcija i okruglih stolova te u Zagrebu, Osijeku i Splitu kroz rad grupa gluhoslijepih osoba.
 

Current template:single.php