Međunarodni susreti povodom Tjedna Helen Keller

Povodom Tjedna Helen Keller Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir je u suradnji s Društvom gluhoslepih Slovenije Dlan na Jarunu organizirala Međunarodne edukativne radionice gluhoslijepih osoba.


Članovi dvaju udruga su iskoristili lijepo vrijeme da se prošetaju Jarunom, da se druže i da razgovaraju, a zatim je na red došla i edukacija.


Tjedan Helen Keller se u cijelom svijetu obilježava krajem lipnja, povodom njezina rođendana. Kako ne bismo zaboravili zašto smo se našli, ekipe od po četiri predstavnika svake od udruga su pristupile kratkom kvizu o Helen Keller.


Naši slovenski gosti su pokazali zavidno znanje, te su zasluženo odnijeli pobjedu za drvenim stolom.Potom su na red došla i sportska natjecanja. (Tu nećemo ubrojiti međunarodnu ekipu mladih članova udruga koja se igrala frizbijem.) U potezanju konopa su hrvatski timovi, od kojih je prvi bio miješan, a drugi isključivo ženski, nadvladali slovenske.No na kraju rezultati natjecanja i nisu bili toliko važni. Važnije je bilo druženje, komunikacija, priče i uspomene, kojima su članovi čvršće povezali spone dvaju udruga susjednih država.

Više slika možete vidjeti u našoj Galeriji slika.

Current template:single.php