Edukacije na zahtjev

Ovu specifičnu edukaciju provodimo od samoga osnutka, 1994. godine i iza sebe imamo odrađenih više stotina edukativnih predavanja, radionica, edukacija i ostvarenu suradnju sa preko 70 različitih institucija!

Program Edukacija na zahtjev nije univerzalan, već ga osmišljavamo i oblikujemo u skladu sa vašim potrebama, mogućnostima i željama. Individualnim pristupom osiguravamo vam izradu prilagođenog i pojedinačnog programa, uzimajući u obzir sve specifičnosti okruženja u kojemu će se edukacija provoditi, njezinih sudionika i, u konačnici, ciljne skupine odnosno krajnjih korisnika usluge.

Za djecu predškolske dobi održavamo radionice „Budi ja!“, a za djecu školske dobi „Malu školu hrvatskog znakovnog jezika“. Obje radionice, sadržajem prilagođene uzrastima sudionika, obuhvaćaju osnovne informacije o hrvatskom znakovnom jeziku i komunikaciji nagluhih, gluhih i gluhoslijepih osoba.

Za zdravstvene djelatnike, studente, odgajatelje i profesore organiziramo edukativna, interaktivna predavanja o gluhosljepoći kao jedinstvenom tjelesnom oštećenju, smjernicama za pristup i komunikaciju sa gluhoslijepim osobama te njihovoj, jednako tako specifičnoj, kulturi.

Ova vrsta edukacije namijenjena je svim obrazovnim djelatnicima zaposlenima u odgojno-obrazovnim ustanovama (vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti), kao i onima zaposlenima u privatnom sektoru odgoja i obrazovanja. Nastavni program temelji se na najnovijim istraživačko-znanstvenim činjenicama, relevantnima za uspješniji rad s nagluhim, gluhim i gluhoslijepim učenicima te praktičnim savjetima, koji se mogu primijeniti u razrednom odjelu.

Polaznici edukacije upoznat će se s vrstama i stupnjevima oštećenja sluha i/ili vida, emocionalnim i socijalnim razvojem nagluhe, gluhe i gluhoslijepe djece te njihovim slijedom jezičnoga razvoja, svim mogućim načinima komunikacije s njima te najčešćim poteškoćama s kojima se nagluhi, gluhi ili gluhoslijepi učenik susreće u razredu.


Kontakt:
e-mail adresa.

 


REFERENCE

 

2021.

  • Sveučilište Sjever, Varaždin / preddiplomski stručni studij Fizioterapije / Predavanje „Kako pristupiti i komunicirati s gluhoslijepim osobama“ održano je u sklopu kolegija “Socijalna inkluzija osoba s invaliditetom”
  • Sveučilište Sjever, Varaždin / diplomski studij Sestrinstva / Predavanje „Kako pristupiti i komunicirati s gluhoslijepim osobama“ održano je u sklopu kolegija “Pristup osobama s invaliditetom”

  

2020.

  • Sveučilište Sjever Varaždin – predavanje „Pristup i komunikacija s gluhoslijepim osobama“ i radionica „Znakujmo o zdravlju!“ za studente diplomskog studija Sestrinstva
  • Udruga turističkih vodiča „Mihovil“ Šibenik / individualizirani osnovni tečaj HZJ-a za članove
  • Medicinski fakultet u Rijeci – Predavanje „Pristup i komunikacija s nagluhim, gluhim i gluhoslijepim osobama“
  • Medicinski fakultet, Sveučilišta u Rijeci / predavanje: „Pristup nagluhim, gluhim i gluhoslijepim osobama“
  • Udruga za darovitost „Dar“, Mala škola HZJ-a (online)
  • Zdravstveno veleučilište Zagreb (ZVU) / predavanje: „Zapošljavanje slijepih i slabovidnih, te  (na)gluhih i gluhoslijepih osoba“
Current template:page.php