Najava događanja u Osijeku

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir u ova dva dana priprema zanimljiv program u Osijeku: promociju zbirke pjesama Dodir ljubavi Željka Bosilja, otvorenje skupne izložbe gluhoslijepih umjetnika Govor ruku i radionicu za gluhoslijepe osobe grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

U srijedu, 20. svibnja 2009. g., u knjižari Nova u Osijeku organizirana su dva predstavljanja radova gluhoslijepih umjetnika.

 

 

Prvo će se u 11 sati održati promocija zbirke pjesama i kratkih priča pod naslovom Dodir ljubavi osječkog gluhoslijepog književnika Željka Bosilja.

Odmah nakon toga, točno u podne, bit će otvorena skupna izložba likovnih radova gluhoslijepih umjetnika koji stvaraju u sklopu kreativnih radionica Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba Dodir. Naslov je izložbe Govor ruku, a njezina tema načini komunikacije gluhoslijepih osoba. Na izložbi će biti predstavljeno 12 djela izvedenih u tehnici ugljena.

 

 

U četvrtak, 21. svibnja, u prostorima Udruge gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u Strossmayerovoj 1 održat će se radionica na temu podrške u vidu Home Instructora i na temu prijedloga Zakona o uporabi hrvatskoga znakovnog jezika, čija je izrada u toku. Radionica je namijenjena gluhoslijepim osobama.

Current template:single.php