Novi projekt “Znakuj i ti!”

Krenuli smo sa novim projektom „ZNAKUJ I TI “ !
Nositelj projekta je Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir u partnerstvu s Udrugom gluhoslijepih osoba grada Zagreba (UGsO Zagreb) a provedba će trajati godinu dana odnosno 12 mjeseci. Osnovni je cilj ovoga projekta jačati operativne kapacitete organizacija koje su vezane uz gluhoslijepe osobe te ulagati u znanja i vještine pružatelja podrške gluhoslijepim osobama.
To se prvenstveno odnosi na jačanje kapaciteta Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir i lokalnih udruga gluhoslijepih osoba kroz raznovrsne aktivnosti osmišljavanja i provedbe izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera organizacija civilnoga društva za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja.
Tu je uključena i prilagodba poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija kroz edukaciju instruktora za provođenje tečajeva hrvatskog znakovnog jezika i edukaciju pružatelja usluga odnosno prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika (HZJ).
Svašta još pripremamo – izradu digitalnih priručnika i drugih alata za samopomoć i podršku ranjivim skupinama, novi udžbenik za učenje hrvatskog znakovnog jezika razine A1 uz pripadajuću online platformu kao mjesto pohrane digitalnog sadržaja vezanog uz udžbenik.
Zatim aktivnosti organiziranja neposrednih, lokalnih inicijativa u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja i to kroz brošuru za nove zaposlenike “Uvod u svijet gluhosljepoće“ te serijal od 24 emsiije u formatu online dnevnika, namijenjenog gluhoslijepim osobama.
Čeka nas puno posla, a vas isto toliko zanimljivih i korisnih sadržaja!
Pratite nas i dalje jer uskoro stižu prvi noviteti!
*Projekt ( šifra UP.04.2.1.11.0355) je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a (Organizacija civilnog društva) za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.
Može biti slika sljedećeg: tekst
Current template:single.php