Okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom

Okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom
Krajem ovoga tjedna predsjednica Saveza, dr.sc. Sanja Tarczay

sudjelovat će na okruglom stolu „Gluhe, nagluhe i gluhoslijepe osobe – ravnopravni korisnici knjižničnih usluga”, gdje će izlagati na temu “Jesu li gluhoslijepe osobe zaista ravnopravni korisnici knjižničnih usluga?“

Događanje će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, sa ciljem informiranja i educiranja knjižnične zajednice o pravima i potrebama gluhih, nagluhih i gluhoslijepih osoba te važnosti zagovaranja ostvarivanja njihova prava i pružanje prilagođenih knjižničnih usluga.

Govora će biti i o tome kako podržati umrežavanje stručnjaka iz različitih područja s ciljem stvaranja novih mogućnosti ravnopravnog uključivanja gluhih, nagluhih i gluhoslijepih osoba u knjižnice i život zajednice, kao i društva u cjelini. Predavači su predstavnici relevantnih saveza i udruga iz Hrvatske te će biti predstavljeni inkluzivni primjeri dobre prakse.

Skup će u cijelosti biti prevođen na hrvatski znakovni jezik, a osim knjižničara i stručnjaka iz srodnih područja pozivamo da nam se pridruže i zainteresirani članovi zajednice Gluhih i Gluhoslijepih.

Program događanja provjerite na poveznici https://www.nsk.hr/…/Program-18.-okruglog-stola-za…. a za prijavu dolaska ispunite formular za na poveznici :https://www.hkdrustvo.hr/hr/skupovi/skup/525/…

Vidimo se!!
Current template:single.php