Posljednji pozdrav našem prijatelju Lexu Grandiji

Najtužnijeg dana 19. travnja 2012. godine u 22 sata prestalo je kucati srce jednog od velikana svijeta gluhoslijepih osoba, vjerojatno najznačajnije gluhoslijepe osobe nakon Helen Keller, srce Lexa Grandije, predsjednika Svjetske federacije gluhoslijepih osoba i dugogodišnjeg borca za prava gluhoslijepih osoba.

Lex je jedna od najzaslužnijih osoba što je Konvencija Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom izglasana, što zagovara ono što zagovara i što se u njoj spominju i gluhoslijepe osobe.


Za nas u Hrvatskoj Lex će ostati upamćen kao naš poočim, koji je uvijek bio uz nas da nam pomogne da stanemo na noge i već više od šesnaest godina uspješno zastupamo prava i potrebe gluhoslijepih osoba u našoj zemlji.


Lexovo srce i dalje kuca i kucat će u svima nama koji nastavljamo njegovim putem i njegove napore da gluhoslijepe osobe u cijelom svijetu budu priznate kao zasebna skupina osoba s invaliditetom koja ima svoja prava i potrebe.

Lex nam je ostavio snove koje trebamo ostvariti, a njegove posljednje riječi „uživajte život!” podsjećaju nas da cijenimo život i ljude oko sebe.

Stoga sve Vas, gluhoslijepe osobe, članove, zaposlenike, prevoditelje, volontere, prijatelje i suradnike Dodira, pozivamo da nam se pridružite na komemoraciji za Lexa, koja će se održati u srijedu, 2. svibnja 2012. godine u našim prostorijama u Remetinečkom gaju 14, s početkom u 13 sati.


Slava mu!

Current template:single.php