Predstavljeno najopsežnije istraživanje o gluhosljepoći!

Predstavljeno najopsežnije istraživanje o gluhosljepoći!

 

Godinu smo zaokružili najvećim i najopsežnijim studijskim istraživanjem o gluhosljepoći i gluhoslijepim osobama, nastalim u sklopu projekta „UVIJEK ZAJEDNO – sprječavanje diskriminacije i izolacije gluhoslijepih osoba te osiguravanje dostojanstvenog starenja“.

Rezultate ovog iznimno važnog istraživanja predstavili smo u hotelu Westin na okruglom stolu naziva „ŽIvot gluhoslijepih osoba u Republici hrvatskoj“, sa ciljem edukacije i senzibilizacije društva o gluhosljepoći, te ukazivanja na konstantno rastuće izazove i probleme s kojima se gluhoslijepe osobe svakodnevno suočavaju.

Nositelj projekta je Hrvatski je savez gluhoslijepih osoba „Dodir“ zajedno s partnerima: Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije, Udruga gluhoslijepih osoba grada Splita „Osjet”, UGsO Zagreb, UGsO Osijek i Dom za starije osobe „Maksimir“.

U istraživanje su bile uključene stotinu dvadeset i dvije gluhoslijepe osobe koje žive u različitim dijelovima Republike Hrvatske, a dobiveni rezultati istraživanja naknadno će biti objavljeni u publikaciji, u digitalnom i tiskanom obliku.

 

 

Current template:single.php