Provedba Erasmus+ projekta “Moje oči i moje uši” u Torinu

Provedba  Erasmus+ projekta “Moje oči i moje uši” u Torinu

U tijeku je petodnevna provedba još jednog #ErasmusPlus projekta iz područja obrazovanja odraslih, a simbolično nosi naziv „Moje oči i moje uši“ !

Gdje smo? U gradu Torinu, u posjetu Institutu gluhih ONLUS


Što radimo? Jedna od velikih potreba partnerske organizacije IST je potreba za prevoditeljima za gluhoslijepe učenike i odrasle polaznike, stoga smo organizirali edukaciju za prevoditelje i intervenore za gluhoslijepe osobe!

Usput se umrežavamo, razmjenjujemo iskustva te kroz dijeljenje i mi rastemo!❤️

 

Institut gluhih iz Torina (IST) djeluje na regionalnoj i nacionalnoj razini provodeći različite usluge za gluhoslijepe i gluhe osobe, djecu i odrasle, a istovremeno osposobljava nastavnike u radu s gluhoslijepim i gluhim učenicima. Organizacija broji oko 400 učenika (različite dobi i oštećenja) te 150 edukatora.
Neke od usluga koje pružaju su: obrazovanje odraslih za gluhe i gluhoslijepe, stručno osposobljavanje i profesionalno usmjeravanje za mlade gluhe, slijepe i gluhoslijepe, dječji vrtić za gluhu i čujuću djecu, obuka za nastavnike, Europski korpus solidarnosti i slično.

Zahvaljujući Erasmus + programu, čije projekte Savez Dodir već godinama provodi, mnoge osobe s invaliditetom dobivaju priliku putovati i sudjelovati u programima osnažuju njihove kapacitete i kompetencije. Erasmus+ pruža osobama s invaliditetom mogućnost sudjelovanja u mobilnostima i omogućava usvajanja novih znanja i vještine koje im mogu pomoći u radu.

Ukoliko vas detaljnije zanima uključivanje u Erasmus + programe, slobodno nam se javite za savjet ili smjernice!
Current template:single.php