Sretan Međunarodni dan osoba s invaliditetom! 

Na današnji, poseban dan za nas osobe s invaliditetom, želimo podsjetiti kako smo mi, osobe s invaliditetom, preuzeli zadatke i odgovornost da ćemo svojim aktivnostima i djelovanjem, odlučno i ustrajno, nastaviti na izgradnji uključive, pristupačne i pravedne budućnosti – za sve nas.
Sada, više nego ikada, trebamo biti složni i pokazati zajedništvo u ovim teškim vremenima pandemije COVID-19, kada se gotovo sve osobe s invaliditetom nalaze u teškoj situaciji. Gluhoslijepe osobe, stavljene su u trostruku izolaciju.
Možemo to prebroditi, biti primjer svima….Kako? Poštujmo individualni duh, a i odvažnost svake pojedine osobe s invaliditetom.
Iako različitih znanja, vještina i sposobnosti, zajedničkim aganžmanom utječemo na osnaživanje naših prava, jednakosti i dostupnosti potrebnih usluga, u svim sferama života i društva.
Za kraj, želimo vam svima poručiti da najveći nedostatak nije u našem invaliditetu. Puno je važniji naš stav, samoprihvaćanje naših vrijednosti, kao i naših ograničenja – jer tako će nas i drugi prihvatiti i podržati u našim nastojanjima da izgradimo sretniju budućnost za sve nas.
Current template:single.php