Suradnja EUD-a i EDbU-a

Hrvatski Savez gluhih i nagluhih osoba danas je svjedočio povijesnom događaju ugostivši u svojim prostorijama predstavnike Europske unije gluhih osoba (EUD) i Europske unije gluhoslijepih (EDbU), dviju najznačajnijih organizacija u području gluhoće i gluhosljepoće u Europi, ali i šire.


Na godišnjem sastanku Europske unije gluhih osoba, predsjednik EUD-a, gospodin Marku Jokinen i predsjednica EDbU -a, gospođa Sanja Tarczay potpisali su Ugovor o suradnji i time učinili znakovit doprinos u ostvarivanju, razvoju i promociji zajedničkih interesa gluhih i gluhoslijepih osoba u Europi.


Ugovor o međusobnoj suradnji EdbU-a i EUD-a, naglasili su predsjednici organizacija, omogućuje realizaciju niza projekata na području gluhosljepoće/gluhoće, razmjenu iskustva i primjera dobre prakse. Angažman stručnjaka obiju organizacija usmjeren je na razvoj kvalitetne mreže profesionalnih prevoditeljskih usluga s ciljem ostvarivanja punog sudjelovanja i uključivanja gluhih, nagluhih i gluhoslijepih osoba u sve društvene tijekove života.

Current template:single.php