Tjedan Helen Keller 2014. u riječi i slici

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir i ove je godine uspio potaknuti građanstvo da se poveže i upozna sa gluhoslijepim osobama kroz brojne aktivnosti koje su se provodile od 30. lipnja do 6. srpnja u Zagrebu, s ciljem promicanja prava i postizanja vidljivosti gluhoslijepih osoba.

 

Najspektakularniji događaj bila je tradicionalna "Šetnja Helen Keller" koja se održala u srijedu na Zrinjevcu. Izrazito velika povorka gluhoslijepih osoba, volontera, brojnih osoba predstavnika vlasti i organizacija civilnog društva zajedno sa svim prijateljima Saveza Dodir krenula je na svoju tradicionalnu šetnju kroz centar grada. Način na koji su građani podržali i pratili povorku samo dokazuje da su Dodirovci uspjeli pokazati svoju strast i želju za buđenjem svijesti svima o nasljednicima Helen Keller.


Za vrijeme šetnje na Zrinjevcu građani su imali prilike slušati pjesme u izvođenju naših polaznika tečajeva znakovnog jezika te se uključiti u malu školu znakovnog jezika za koju je interes bio izrazito velik.

 

Tjedan je završio jednim "šlagom na kraju"- zahvaljujući uvijek dobrim sponzorima organizirao se veliki piknik na Jarunu zajedno sa razgledavanjem Višeosjetilnog parka. Svi smo imali prilike puno toga novoga naučiti i otkriti nove načine promatranja prirode i njezinih struktura. Piknik je bio prepun zabave, smijeha i prekrasnog druženja svih Dodirovaca i prijatelja. Kako lijepo vrijeme brzo prođe tako je i naš piknik samo "proletio".

 

Samo za kraj, velika hvala svima koji i dalje podržavaju sve akcije Dodira, veliko hvala svima koji su bili sa nama a najviše hvala svima onima koji će nam se pridružiti i sljedeće godine kada će nas biti još samo više!!!!


Fotografije: Dodir, Iva Janja Bezjak i Dražen Mikita

Current template:single.php