Tjedan kulture i vizualne umjetnosti gluhih osoba

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir sudjelovati će na Tjednu kulture i vizualne umjetnosti gluhih osoba koji se održava od 22.-27.siječnja 2007. u Sisku.


U četvrtak, 25. siječnja 2007. u Domu kulture "Kristalna kocka vedrine", Sisak, šetalište V. Nazora 12 održati će se.projekcija bajke na hrvatskome znakovnom jeziku "Kraljevna na zrnu graška". To je jedinstvena, ujedno i prva interaktivna bajka na hrvatskome znakovnom jeziku te pripada svojevrsnom entertainment materijalu koji uključuje kombinaciju edukacije i igre. Sastoji se od pet osnovnih sastavnica: bajkovnice, igralice, znakorječnice, sveznalice i smijalice.


U petak, 26. siječnja, 2007. u Kazalištu 21 u Sisku održati će se multimedijalna predstava dramskog studija Dodir(i) "Leptirov vrtlog života" u režiji Gorana Borojevića i Darka Jeftića. Predstava na moderan i neuobičajen način prikazuje život gluhoslijepih osoba i prepreke koje moraju savladavati kako bi se inegrirali u društvo. Sinteza glume i filma pokazuje se kao osvježavajuća sinteza.

Current template:single.php