Treća međunarodna znanstveno – stručna konferencija ”Rezultati (ne)podržavajuće okoline”

Treća međunarodna znanstveno – stručna konferencija ”Rezultati (ne)podržavajuće okoline”

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir

u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu

poziva Vas na

3. međunarodnu znanstveno – stručnu konferenciju ”Rezultati (ne)podržavajuće okoline”

pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva kulture, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreb

21. studenoga 2019., Zagreb (Hrvatska).

 

Tema konferencije je usvajanje jezika i važnost rane intervencije kod gluhe, nagluhe i gluhoslijepe djece te osiguravanje kvalitetne podrške u obrazovnom sustavu.

Cilj je osvijestiti osobe koje rade s gluhom, nagluhom i gluhoslijepom djecom, ali i širu javnost te sve zainteresirane koji dolaze u doticaj s ovom populacijom o načinu na koji usvajaju jezik i što se događa kada dijete ne izložimo prirodnom jeziku na vrijeme. Također, želimo naglasiti koliko je bitno osigurati i unaprijediti inkluzivno okruženje za gluhu, nagluhu i gluhoslijepu djecu koja su zanemarena od strane sustava.

Konferencija je namijenjena odgojiteljima, učiteljima, prevoditeljima u vrtiću, prevoditeljima u nastavi, pedagozima, logopedima, fonetičarima, edukacijskim rehabilitatorima, psiholozima, znanstvenicima, studentima, ostalim stručnjacima koji rade s gluhom, nagluhom i gluhoslijepom djecom te njihovim roditeljima.

Radni jezici konferencije: hrvatski, engleski, hrvatski znakovni jezik.

Više informacija dostupno nahttp://dodir.hr/

Kontakt: conference@dodir.hr

 

       

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba “Dodir” je Centar znanja u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Current template:single.php