U Splitu održana prva ovogodišnja smotra!

Povodom obilježavanja 20. godišnjice Dodira polaznici tečaja hrvatskog znakovnog jezika u Splitu održali su u ponedjeljak, 19. svibnja 2014. prvu ovogodišnju ali već petu po redu smotru polaznika tečaja, u gotovo u potpunosti ispunjenoj Kinodvorani “Zlatna vrata”. Program je otvorila Dušanka Šoda, predsjednica Udruge gluhoslijepih osoba grada Splita i Splitsko -dalmatinske županije.


Nastavljeno je s uvodnim govorom predsjednice Saveza Dodir, mr. sc. Sanje Tarczay u kojem je istaknuta važnost učenja znakovnog jezika i ostalih načina komunikacije za gluhoslijepe osobe, a pritom se osvrnula na sam početak provedbe edukacije te dugogodišnju borbu za priznavanje znakovnog jezika i ostalih sustava komunikacije gluhoslijepih i gluhih osoba koja se nastavlja i dalje.


 

Koordinatorica Centra za prevođenje i Službe Podrške predstavila je rad Centra te se osvrnula na sve veću potrebu za prevoditeljima i intervenorima za gluhoslijepe osobe.

Uslijedio je zabavno umjetnički program za kojeg su se pobrinuli polaznici drugog i četvrtog semestra. Pokazali su sve što su naučili i pripremili od početka tečaja do danas. Atmosfera u dvorani je bila vesela i opuštena što smo i očekivali. Vidjeli smo pet odličnih nastupa na hrvatskom znakovnom jeziku, uglavno prekrasnih dalmatinskih pjesama, a jedna nas je grupa zabavila izvedbom skeča u kojem su nam objasnili sve što trebamo znati u životu.


 

Po prvi puta jednom takvom događaju nazočila i viša savjetnica gradonačelnika za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, gospođa Nina Miličević.

A sada je na redu Osijek! Već ovu subotu, 24. svibnja u hotelu Osijek s početkom u 19 sati. Vidimo se ☺ 

Current template:single.php