Veliki poticaj daljnjem radu Saveza Dodir


U srijedu 09. srpnja 2014. godine održana je 4. sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom koja je za nas gluhoslijepe osobe imala posebni značaj jer je sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom (NN, broj 40/14) Povjerenstvo prošireno za novih šest članova te je tako za člana Povjerenstva imenovana i predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir Mr. sc. Sanja Tarzcay.


Imenovanje predstavlja jedno veliko priznanje i dolazi u posebnoj godini kada Savez Dodir obilježava 20 godišnjicu rada i djelovanja za dobrobit gluhoslijepih osoba a time je ujedno i potvrđeno da se i gluhoslijepe osobe mogu uključiti u politički i javni život i da mogu donositi značajne odluke koje su važne gluhoslijepim osobama.


To je veliki poticaj Savezu Dodir da još više djeluje na poboljšanju i osiguravanju podrške gluhoslijepim osobama jer sada može pridonijeti stvaranju društva koje teži postizanju ravnopravnosti svih svojih članova i u potpunosti uklanjajući diskriminaciju na svim razinama društva Republike Hrvatske. 

Current template:single.php