Virtualna izložba “Osjetilna umjetnost – od dodira do djela“.

S ciljem informiranja i senzibiliziranja javnosti o taktilnom umjetničkom stvaralaštvu gluhoslijepih osoba i njihovim kreativnim i stvaralačkim potencijalima, Savez Dodir donosi  izložbu u kojoj ćemo vam predstaviti gluhoslijepe kreativce i upoznati vas sa njihovim taktilnim umjetničkim stvaralaštvom.

“Osjetilna umjetnost – od dodira do djela“ naziv je ovog projekta čiji je nositelj i voditelj Savez Dodir, dok su za realizaciju i provedbu zadužene bile partnerske udruge članice.

Online izložba gluhoslijepih amatera, umjetnika i kreativaca popratno je dokumentirana u formatu mini video serijala, koji  prikazuje kako je tekao proces stvaralaštva, a prikazuje i finalne rezultate odnosno nastala umjetnička djela.

Ovakav način provedbe projekta, s obzirom na novonastalu situaciju, u skladu je s propisanim mjerama te će vam dati priliku da iz udobnosti vlastitoga doma upoznate kreativne  potencijale gluhoslijepih osoba, ali se istovremeno i informirate o gluhosljepoći i njezinim specifičnostima.

 

 

 

 

 

Current template:single.php