Vrijednosti

MI STVARAMO MOGUĆNOSTI

Jedini smo u Hrvatskoj koji stvaramo brojne mogućnosti za osobe sa gluhosljepoćom, ali i za sve koji su s njima, posredno ili neposredno, povezani. U želji i sa ciljem izgradnje uključivog društva, te aktivnog uključivanja gluhoslijepih osoba u zajednicu, krećemo uvijek od sebe i onoga što mi po tom pitanju možemo učiniti, stoga u naš uključujemo sve gluhoslijepe osobe! Svoja, desetljećima stjecana praktična iskustva kao i stručna znanja, dijelimo kroz (do)školovanja, usavršavanja i zapošljavanja.

 

MI GRADIMO MOSTOVE KOMUNIKACIJE

Nastojimo da svi naši djelatnici, stručni suradnici, gluhoslijepi članovi, njihove obitelji, prijatelji i volonteri upoznaju i koriste specifične načine komunikacije koju koriste gluhoslijepe osobe. Naši Centar za prevođenje hrvatskog znakovnog jezika i Služba podrške svakodnevno osiguravaju dobru razmjenu i pristup informacijama, komunikaciji i kretanju, te ih na taj način vode iz izolacije u aktivan,  a time i potpuniji i sretniji život.

 

MI SMO KREATORI ZNANJA

U skladu sa vremenom u kojem živimo, novim tehnologijama i pristupima, pronalazimo sve bolje, kreativnije i inovativnije pristupe i načine u poboljšanju kvalitete života osoba s gluhosljepoćom.

U Savezu Dodir možemo neskromno reći da smo počeli ni iz čega i puno toga izgradili od samoga temelja. I bili pioniri u mnogočemu.  Naši programi, naše metode, nekad osporavane, danas se naširoko uz manje ili veće modifikacije koriste u užoj ili široj primjeni, u suradnji  sa više od 70 vanjskih institucija.

 

MI SMO NOSITELJI INOVACIJA

Trebalo je puno hrabrosti da bi se započelo nešto što nitko do tada nije. Počeli smo ni od čega i okrenuli smo se senzibilizaciji javnosti. Prvi smo u Republici Hrvatskoj osmislili edukacijski program za tečaj znakovnog jezika, tečaj za intervenore i prevoditelje za  gluhoslijepe osobe. Osmišljen je i tečaj namijenjen gluhoslijepim osobama, tečaj taktilnog znakovnog jezika.  Brojne smo zahtjeve za edukacijom ispunili. Osnovali  smo Učilište. Naši programi, naše metode, nekad osporavane, danas se naširoko uz manje ili veće modifikacije koriste u užoj i široj primjeni.

 

MI SMO PRENOSITELJI ZNANJA

Gluhosljepoća kao multidimenzionalni fenomen zahtijeva djelovanje na različitim područjima u svrhu poticanja kvalitete aktivnog življenja osoba s gluhosljepoćom. Krenuli smo od  temelja, a izgradili smo čitavu infrastrukturu te danas prenosimo znanje kroz naše edukativne centre u čak pet gradova i brojimo  više od 10 000 pojedinaca kojima smo prenijeli znanja.

 

MI SPAJAMO LJUDE

Svoju snagu i vječnu motivaciju pronalazimo u dobrim ljudima velikoga srca; našim dragim volonterima, starima i mladima, suradnicima, članovima obitelji i prijateljima… Svi oni nesebično odvajaju velik dio svog vremena, te kroz prizmu vjere u pravdu, ljudsko dostojanstvo i ljubav prema gluhoslijepim osobama doprinose podizanju kvalitete njihova života.

 

MI SMO TIM SA SRCEM

Sa nama rade i surađuju stručne osobe, čije znanje i iskustvo donose stručnu stabilnost i realizaciju zacrtanih projekata i ciljeva. Ljudskost je važna koliko i stručnost, stoga smo ponosni da članove našeg tima krase i visoke moralne i etičke vrijednosti.

Current template:page.php