Završni seminar “Prava pacijenata s gluhosljepoćom – iskustva gluhoslijepih žena”

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir 31. svibnja, 2010. održava završni seminar u okviru trogodišnjeg projekta “Unapređivanje ostvarivanja prava pacijenata s gluhosljepoćom na komunikacijsku pristupačnost” ostvarenog uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Projekt je proizašao iz potrebe unaprijeđenja komunkacije zdravstvenih djelatnika i pacijenata s gluhosljepoćom i gluhoćom s obzirom da su uočene određene poteškoće u komunikaciji tijekom pružanja zdravstvenih usluga ovim pacijentima. Stoga nam je bila želja kroz projekt potaknuti i educirati zdravstvene djelatnike na poboljšanje pružanja zdravstvenih usluga uz korištenje prevoditelja Centra za prevođenje hrvatskog znakovnog jezika kojim se osigurava potpun i točan prijenos informacija.

Završni seminar će se održati 31. svibnja, 2010. godine u Informacijskom centru Europske unije, Trg žrtava fašizma 6, Zagreb, od 13 do 16 sati.

 

 

Tijekom provedbe projekta održana su predavanja u bolničkim centrima u Čakovcu, Sisku, Karlovcu, Rijeci, Puli, Šibeniku, Gospiću, Osijeku, Bjelovaru i Virovitici, te smo izdali priručnik ”Kako uspostaviti komunikaciju s pacijentima s gluhosljepoćom- vodič kroz uspješnu interakciju”.

Kako udruga Dodir trenutno provodi projekt “U ponoru diskriminacije: program emocionalnog, kulturološkog i socijalnog osnaživanja žena sa senzoričkim oštećenjima” u okviru EIDHR programa Europske unije za Hrvatsku, tijekom završnog seminara predstavit ćemo iskustva žena u korištenju zdravstvenih usluga.

Current template:single.php