Znaš li što to znači diskriminacija?

U sklopu projekta “Znanjem protiv diskriminacije“ koji financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, u utorak, 06. ožujka, 2012. održana je radionica pod nazivom “Znaš li što to znači diskriminacija?”. Na radionici, održanoj u Kući ljudskih prava u Zagrebu prusustvovale su osobe s invaliditetom različitih skupina, predstavnici i članovi različitih udruga, saveza i institucija, uključujući i predstavnice Ureda pučkog pravobranitelja i Centra za ljudska prava.


Tijekom radionice, predsjednica udruge Dodir, gđa. Sanja Tarczay, predstavila je priručnik o diskriminaciji koji na jednostavan način govori o Zakonu o suzbijanju diskriminacije, nakon čega su prevobraniteljica za osobe s invaliditetom gđa. Anka Slonjšak i njen zamjenik g. Boris Jakov Geričić dali uvid o mogućnostima kod postupka pritužbe na diskriminaciju.


Nakon rasprave na kojoj su osobe s invaliditetom iznosile svoja iskustva o diskriminaciji, a predstavnici institucija davali savjete i naputke za moguća rješenja, donesen je zajednički zaključak da osobe s invaliditetom, na žalost, još trebaju puno strpljenja i snage za prevladavanje svih nepravdi s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Upravo zato je potrebno zajednički djelovati u borbi protiv diskriminacije!


Velika hvala svima koji su došli i sudjelovali, a posebice Kući ljudskih prava koja nas je primila ☺

Current template:single.php