“Budi ja i širi svijest!” – edukacija o gluhosljepoći

Krenuli smo sa edukativnim radionicama u sklopu projekta “Budi ja i širi svijest”, odobrenog na JAVNOM NATJEČAJU ZA FINANCIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA UDRUGA IZ PODRUČJA SOCIJALNOG I HUMANITARNOG ZNAČENJA ZA UNAPREĐENJE KVALITETE ŽIVOTA OSOBA S INVALIDITETOM IZ PRORAČUNA GRADA ZAGREBA ZA 2023.

Posjetili smo DV Sunce gdje su nas dočekali znatiželjni mališani koji su sve pažljivo slušali i upijali a potom i odvažno sudjelovali u svim “zadatcima” koje smo im postavili!

Kroz ovu iskustvenu, interaktivnu radionicu, koju provodimo u dječjim vrtićima i osnovnim školama, djeca i mladi dobivaju priliku pokušati “obuti cipele” gluhoslijepih osoba i konkretnije pretpostaviti što znači imati istovremeno oštećenja i sluha i vida!

Svi zainteresirani pokušaju se, uz pomoć štapa, poveza za oči, naočala koje simuliraju različita oštećenja vida i čepića za uši kretati samostalno i uz pomoć prevoditelja za gluhoslijepe – s ciljem da se upoznaju s gluhoslijepim osobama i svakodnevnim problemima s kojima se one susreću.


Inkluzija počinje edukacijom i to od najmlađe dobi!
Projekt je financiran sredstvima Grada Zagreba.
#SavezDodir #BudiJa #ŠirenjeSvijesti #Gluhosljepoća #GradZagreb
Current template:single.php