Edukacije

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR već godinama kontinuirano ulaže u doškolovanje i profesionalno usavršavanje svojih instruktora i edukatora hrvatskog znakovnog jezika, sa ciljem poboljšanja i unaprjeđenja  njihovih kompetencija, a samim time i kompetencija polaznika tečajeva Saveza.  Kvalitetu podučavanja i tečaja hrvatskog znakovnog jezika gradimo prema smjernicama Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike – ZEROJ (CEFR), prateći aktualne europske trendove u obrazovanju.

Kontinuiranim stjecanjem novih znanja iz inozemstva, ali i praktičnog iskustva provođenjem tečajeva, razvijeni su visoki standardi edukacije, a njih su pratila i izdanja interaktivnih udžbenika i DVD sadržaja.  Savez Dodir izdao je prve, i do danas jedine u Republici Hrvatskoj, interaktivne udžbenike za učenje hrvatskog znakovnog jezika – Znak po znak 1, 2, 3 s pripadajućim DVD sadržajem. Ponosni smo što su u kreiranju udžbenika većinski sudjelovale gluhe i gluhoslijepe osobe, zajedno sa kompetentnim jezičnim suradnicima.

Sukladno unaprjeđenju metoda edukacije, jedan od dugoročnih ciljeva u sklopu edukativnog programa Saveza i Učilišta Dodir – ustanovi za obrazovanje odraslih je i prilagodba nastavnog materijala.

Cilj nam je modernizacija u poučavanju HZJ-a u sadržajnom i pedagoškom smislu, interaktivno učenje i komunikacija, koristeći pri tome digitalne i virtualne platforme, nove metode i alate u podučavanju i prenošenju znanja.

Nastavno tome, u duhu naših edukativnih inovacija i kompetencija, najavljujemo i sasvim drugačije, novo izdanje Udžbenika za učenje hrvatskog znakovnog jezika, koje ćemo vam predstaviti na jesen!

Current template:page.php