Pristupačnost usluga u zdravstvu za gluhoslijepe osobe

Pristupačnost usluga u zdravstvu za gluhoslijepe osobe
Treću godinu zaredom kroz projekt „ZDRAVSTVO ZA SVE – SMJERNICE U RADU S GLUHOSLIJEPIM OSOBAMA“ podržan od strane Ministarstva zdravstva, educiramo zdravstene djelatnike i smišljamo načine kako da podignemo kvalitetu pristupa gluhoslijepim pacijentima u sustavu zdravstvene zaštite.
Analiza potreba i stanja gluhoslijepih osoba donosi zabrinjavajuće pokazatelje neravnopravnosti i diskriminacije ranjivih skupina društva u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu, a pokazala je da GLUHOSLIJEPE OSOBE PRIPADAJU JEDINOJ SKUPINI OSOBA S INVALIDITETOM ZA KOJU NE POSTOJE SMJERNICE PRISTUPA UNUTAR SUSTAVA ZDRAVSTVA.
Osvještavajući i educirajući zdravstvene djelatnike o načinu komunikacije gluhoslijepih osoba, želimo unaprijediti i sam pristup zdravstvenih djelatnika prema gluhoslijepim osobama, čime će one ostvariti svoje pravo na komunikaciju i informacije, a što će direktno utjecati i na ishod i uspješnost liječenja.
 Naše KOMUNIKACIJSKE KARTICE za ZDRAVSTVO, koje će omogućiti i olakšati komunikaciju sa osobama sa senzoričkim oštećenjima, dostupne su svima i možete ih preuzeti na poveznici:
Posebno apeliramo na sve ZDRAVSTVENE DJELATNIKE koji smatraju da bi im komunikacijske kartice mogle zatrebati, DA PRISTUPE našoj mrežnoj STRANICI I PREUZMU DOKUMENT!
„Kad god prevodim u bolnici, uvijek iznova pomislim koliki smo mi sretnici. Bez obzira na sve nedostatke zdravstvenog sustava, mi ipak MOŽEMO TELEFONIRATI I ZVATI SVOG DOKTORA sve dok se ne javi. Mi se MOŽEMO SAMI NARUČITI za pregled. Mi MOŽEMO PROČITATI što nam je liječnik napisao.
GLUHOSLIJEPE OSOBE NE MOGU. Ne znam očekuje li se od njih da pamte sve u tih 10 minuta koliko obično traju konzultacije s liječnikom? NJIMA APSOLUTNO NIŠTA NIJE PRILAGOĐENO. Niti jedno UPUTSTVO OD LIJEKA ne mogu pročitati, VLASTITE NALAZE..“
Prevoditeljica za gluhoslijepe osobe
Current template:single.php