Pružanje podrške članicama saveza – održavanje skupnih i individualnih radionica

Pružanje podrške članicama saveza – održavanje skupnih i individualnih radionica

U prvome smo četveromjesečju provodili grupne i individualne sastanke, online i uživo, putem zooma, telefona, e-maila… kako bi se udruge članice pravodobno obavijestile o raspisanim javnim pozivima i natječajima za projekte i programe organizacija civilnoga društva, uvjetima natječaja i potrebnom dokumentacijom za prijavu na odgovarajuće natječaje.

Istovremeno smo s udrugama članicama provodili radionice na kojima smo produbili znanja o obračunima plaća, evidenciji putnih naloga, pisanju planova rada udruge, financijskim izvještajima i godišnjim izvještajima o radu.

Također, uslijed provođenja usluga komunikacijskog posrednika prema novom Zakonu o osobnoj asistenciji  udrugama članicama pružali smo pomoć pri izradi novih dokumenata: pravilnika, raznih izjava, odluka i slično a koje udruge kao pružatelji usluga osobne asistencije trebaju imati.

*Pružanje podrške udrugama članicama Saveza financira se pomoću nacionalne sustavne podrške a čiji je davatelj Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Current template:single.php