Prva ovogodišnja smotra održana u Varaždinu

U Varaždinu je, 27.5.2015., održana prva Smotra polaznika tečaja hrvatskoga znakovnog jezika, a palača Herzer bila je ujedno i mjesto prve ovogodišnje Smotre kojom se Varaždin pridružio već tradicionalno održavanim Smotrama u Zagrebu, Osijeku i Splitu.


Nakon svečanog otvaranja na kojem je uz Hrvatsku himnu izvedena i himna Saveza Dodir “Dodir ljubavi,” prisutne su pozdravili dr.sc. Sanja Tarczay, gradonačelnik Varaždina Goran Habuš i varaždinski župan Predrag Štromar iskazujući podršku gluhoslijepim/gluhim osobama u Varaždinskoj županiji naglašavajući važnost provođenja tečajeva znakovnog jezika, ali i općenitog podizanja svjesnosti o znakovnom jeziku te potpunog uključenja gluhoslijepih/gluhih osoba u društvenu zajednicu.


Instruktorica tečaja u Varaždinu predstavila je projekt provođenja interaktivnih tečajeva hrvatskoga znakovnog jezika, a na sadržajnoj Smotri popraćenoj recitacijama i podjelom pohvalnica onim najustrajnijima, uz polaznike tečaja HZJ u Varaždinu, sudjelovali su i polaznici Tečaja sa Učiteljskog fakulteta u Čakovcu koji su za okupljene pripremili odličan umjetnički program na znakovnom jeziku.


Vidimo se iduće godine u još većem broju ☺

Current template:single.php