Trideset godina Europske unije gluhih osoba

Povodom proslave 30 godina djelovanja Europska unija gluhih osoba (EUD) organizirala je u Briselu, od 10. do 12. studenog 2015. godine, sadržajnu manifestaciju kojoj je uz veliki broj predstavnika nacionalnih organizacija gluhih osoba nazočila i dr.sc. Sanja Tarczay, predsjednica EDbU-a, partnerske organizacije EUD-u na europskom nivou.


Središnji event trodnevne manifestacije bila je EUD konferencija naziva “Invisible in Europe? Exploring the meaning of reasonable accommodation”, održana u Europskom Parlamentu 11. studenog 2015. godine pod pokroviteljstvom Ádáma Kóse i Helge Stevens, predstavnika Europskog Parlamenta. Konferencijom je ciljano inspirirati i osnažiti gluhe predstavnike nacionalnih organizacija ali i šire gluhe stručnjake iz Europe aktivno participirati u društvu, ali i naglasiti kako razumna prilagodba nije puko svrstavanje pod nazivnik “univerzalna veličina odgovara svima”.

 

 

Proslava 30 godina djelovanja EUD-a formalno je zatvorena svečanom večerom koja je dala dubinski uvid u razvojne etape organizacije ali i zacrtala put u svijetliju budućnost osoba s invaliditetom.

Current template:single.php