Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

 

Slijedom izjava Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, nakon primanja gluhoslijepih osoba kod predsjednika Republike Hrvatske ulažemo demant na izjavu ravnateljice Uprave za socijalnu skrb i predsjednice Povjerenstva za koordinaciju financiranja programa, projekata i potpora udrugama, gđa. Katkić-Stanić.

 


 

Zagreb,
29. siječnja 2011.

 

Priopćenje za javnost

Za objavu – odmah


MINISTARSTVO I DALJE ODBIJA PRIZNATI SVOJE PROPUSTE!


Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, nepriznavanjem svojih propusta, gura gluhoslijepe osobe u još veći ponor diskriminacije!

 

Propusti Ministarstva vezani su uz Natječaj/Poziv za prijavu udruga osoba s invaliditetom koje djeluju u području socijalne skrbi za sufinanciranje osnovne djelatnosti u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću za 2010.g., a kao posljedica tih propusta Udruzi Dodir je neopravdano uskraćena financijska potpora.

 

Neistinitom izjavom za javnost, u Dnevniku Nove TV, 27. ožujka 2010.g., predsjednica Povjerenstva za koordinaciju financiranja programa, projekata i potpora udrugama, gđa. Katkić-Stanić proziva Udrugu da nije podnijela potrebnu dokumentaciju za Natječaj što je potpuno netočno (http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/gluhoslijepi-zbog-birokracije-ostali-bez-prevoditelja.html).

 

Ovim putem, u ime gluhoslijepih osoba, želim reagirati na netočne optužbe Ministarstva kojima se zbunjuje javnost i još se više pogoršava, već dovoljno teška, situacija gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj.

 

Mene uistinu začuđuje ovakva izjava gđe. Katkić-Stanić jer bi ona, kao predsjednica Povjerenstva trebala biti najbolje upoznata sa ocjenjivanjem programa i projekata. Iz dosadašnjih dopisa Ministarstva, od kolovoza prošle godine, nije bilo vidljivo da nama fali bilo kakav dokument. Stoga javno pozivam gđu. Katkić-Stanić da konačno sjedne i prouči našu prijavnu dokumentaciju te nam onda kaže koji to navodni dokumenti nedostaju jer u proteklih šest mjeseci to niti jednom nije bilo spomenuto!

 

Ovakvo ponašanje Ministarstva posebno me boli, ne samo kao gluhoslijepu osobu već i kao potpredsjednica Europske unije gluhoslijepih osoba i članicu Izvršnog odbora Svjetske federacije gluhoslijepih osoba. Ono je dovelo do toga da gluhoslijepe osobe ne mogu osigurati svoje pravo na komunikaciju i kretanje i da će Udruga Dodir kao jedina udruga koja pokriva potrebe gluhoslijepih osoba na nacionalnoj razini uskoro morati zatvoriti svoja vrata!

 

Za sve detaljnije informacije možete se obratiti koordinatorici za razvoj programa i projekata, gđi. Ivoni Salaj na tel.: 01 48 75 431; mob. 091 38 21 921; email:projekti@dodir.hr.

 

mr.sc. Sanja Tarczay,
predsjednica Udruge Dodir

 


Priopćenje za javnost u PDF verziji možete skinuti na ovom linku.

Current template:single.php