Savez DODIR po prvi puta povezuje dva, naizgled nespojiva svijeta u aktivnu interakciju, očuvanje, unapređenje te održivo korištenje zelenih oaza Grada Zagreba

Savez DODIR po prvi puta povezuje dva, naizgled nespojiva svijeta u aktivnu interakciju, očuvanje, unapređenje te održivo korištenje zelenih oaza Grada Zagreba

 

 

Početkom ožujka 2019. godine, na konferenciji za novinare predstavili smo projekt Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II)“, novo partnerstvo s već starim suradnikom – Gradom Zagrebom i priliku za suradnju s udrugom BIOM, Udrugom “Vjetar u leđa” i Javnom Ustanovom Maksimir. Projekt kojim Zagreb dobiva prozore u prirodu, povijesni je iskorak u stvaranju, ne samo atraktivne posjetiteljske infrastrukture za sve građane grada Zagreba, već i novih inkluzivnih edukacijskih programa prilagođenih svim osobama sa senzoričkim oštećenjima, s posebnim naglaskom na gluhoslijepe osobe.

Sudjelovanjem u projektu, Savez DODIR po prvi puta povezuje dva naizgled nespojiva svijeta – svijet gluhosljepoće i  onaj čujuće većine u aktivnu interakciju, očuvanje, unapređenje te održivo korištenje zelenih oaza Grada Zagreba za sve njegove sadašnje i buduće generacije građana i posjetitelja. Poštujući načela UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom (i ostalih važnih strateških dokumenata i direktiva koji nalažu poštivanje prava osoba s invaliditetom) osobama s gluhosljepoćom  projektom će se osigurati odgovarajuće pristupačno okruženje sadržaju Parka. Uključuje to pristup informacijama, učinkovitoj komunikaciji i nizu edukativnih programa te inovativnim interpretacijskim sadržajima, koje u suradnji s partnerima stvaramo. Poseban fokus pridajemo informacijskoj  i komunikacijskoj tehnologiji, sustavima i drugim uslugama koje će gluhoslijepim osobama omogućiti kvalitetniji pristup područjima Parka, otvorenim i namijenjenim svoj javnosti.

Podsjećamo, u Parku Maksimir do kraja 2021. godine izgradit će se ili obnoviti čak dvanaest infrastrukturnih objekata, ali će se osigurati novi edukativni programi namijenjeni svim građanima i gostima Zagreba te vozilo namijenjeno prijevozu osoba s invaliditetom.

 

Current template:single.php