Znakofest – 16. nacionalna smotra hrvatskoga znakovnog jezika

Obilježimo zajedno Međunarodni dan znakovnih jezika uz 16. izdanje naše tradicionalne, godišnje manifestacije kojom podsjećamo na važnost znakovnog jezika, u kontekstu potpunog ostvarivanja temeljnih ljudskih prava gluhoslijepih, gluhih i nagluhih osoba.

Znakofest – 16. nacionalna smotra hrvatskoga znakovnog jezika
u ponedjeljak, 23. rujna 2018. godine u 18 sati
u Kinu Kinoteka, Kordunska ulica 1, Zagreb

 

S ponosom vas pozivamo da nam se i ove godine pridružite na našoj smotri hrvatskoga znakovnog jezika, gdje će vrijedni polaznici Dodirova tečaja demonstrirati poznavanje znakovnog jezika, a uz izvorne govornike, prezentirat će pjesme i skečeve na znakovnom jeziku te na taj način promicati njegove posebnosti; lingvističke i kulturne vrijednosti. Ove godine pripremili smo i kratku reviju video filmića naših polaznika iz cijele Hrvatske i jedno slatko iznenađenje. Nakon završetka programa, uslijedit će dodjela diploma polaznicima koji su završili tečajeve.

Savez Dodir već više od dvadeset godina organizira i provodi tečajeve znakovnog jezika za polaznike svih dobnih skupina, promičući suradnju zajednice gluhoslijepih i gluhih osoba s čujućima, s ciljem podizanja svijesti o važnosti učenja hrvatskoga znakovnog jezika i ostalih sustava komunikacije gluhoslijepih i gluhih osoba te važnosti njihove inkluzije u zajednicu.

Zabilježimo zajedno kulturnu baštinu hrvatskoga znakovnog jezika, osvijestimo zapreke u komunikaciji s kojima se susreću gluhoslijepe i gluhe osobe i zajedno ih počnimo otklanjati!

Radujemo se Vašem dolasku!

Current template:single.php