Savez Dodir sudjelovao je na danima dječjih vrtića grada Zagreba

I ove se godine, u tjednu od 11. do 17. svibnja, održavaju devetnaesti po redu dani vrtića Grada Zagreba, kojima se pridružio i Savez Dodir te u sklopu radionice «Rana Intervencija», u suradnji s dječjem vrtićem ″Mali princ″, prezentirao iskustvo ″Znakovni jezik u vrtiću – inkluzija djevojčice s oštećenjem sluha u odgojnu skupinu″.


Prezentaciji odgajateljica vrtićke grupe koju polazi djevojčica, pridružila se i sama prevoditeljica djevojčice, djelatnica Saveza Dodir, te pred djelatnicima drugih vrtića govorila o ulozi prevoditelja u ovoj instituciji te napretku djevojčice tijekom dosadašnjeg boravka u vrtiću. Svojom prezentacijom približila je prisutnima fokus aktivnosti Saveza Dodir, znakovni jezik općenito, ali i kroz vlastito iskustvo predočila njegovu nepobitnu dobrobit, ne samo za djecu s oštećenjem sluha, već i za ostalu djecu vrtićke skupine koji su kroz interakciju s djevojčicom, također svakodnevno u doticaju s znakovnim jezikom.


Podsjećamo, dječji vrtić ″Mali princ″ prvi je vrtić koji ima prevoditeljicu znakovnog jezika za djevojčicu oštećenog sluha.

Current template:single.php