Savez Dodir u ulozi promicanja uključivanja različitosti u programe Erasmus+ !

Savez Dodir u ulozi promicanja uključivanja različitosti u programe Erasmus+ !
Nedavno smo sudjelovali  na još jednom korisnom i zanimljivom događanju Agencije za mobilnost i programe EU (#AMPEU)!

Erasmus+ SALTO resursni centar za uključivanje i raznolikost u području obrazovanja i osposobljavanja održao je prvi seminar službenika za uključivanje i raznolikost u Zagrebu, a sudjelovalo je više od 30 predstavnika za uključivanje i raznolikost iz 28 nacionalnih agencija za Erasmus+ iz brojnih europskih država.

Cilj seminara bio je osigurati znanje, resurse i podršku u vezi s promicanjem uključivanja i različitosti u programu Erasmus+ u području obrazovanja i osposobljavanja, te smo u sklopu sekcije posvećene radu ambasadora za uključivanjem i inkluzivnim projektima koje provodimo, kao primjer dobre prakse predstavili i podijelili svoje djelovanje i pozitivno iskustvo u provedbi uključivih projekata, važnosti inkluzije i uključivanju osoba s manje mogućnosti u projekte Erasmusa +.
Zahvaljujući Erasmus + programu, čije projekte Savez Dodir već godinama provodi, mnoge osobe s invaliditetom dobivaju priliku putovati i sudjelovati u programima osnažuju njihove kapacitete i kompetencije. Erasmus+ pruža osobama s invaliditetom mogućnost sudjelovanja u mobilnostima i omogućava usvajanja novih znanja i vještine koje im mogu pomoći u radu.
Ukoliko vas detaljnije zanima uključivanje u Erasmus + programe, slobodno nam se javite za savjet ili smjernice!
Current template:single.php